عفونتهای قارچ پوستی میتوانند گردن، کشاله ران و حتی پوست سر را درگیر کنند. زیرا این اندامها به اندازه کافی رطوبت دارند و گرم هستند. رطوبت و گرما دو فاکتور اصلی برای رشد و گسترش قارچها بهشمار میروند. البته فعالیت آنها منحصر به این نواحی نمیشود، آنها میتوانند باعث عفونت در دهان، گلو، ریهها، واژن، مجاری ادراری و دیگر قسمتهای بدن نیز شوند. دارو بهترین و موثرترین راه درمان این عفونتها بهشمار میرود. به مطالعه این مقاله ادامه دهید تا بیشتر با عفونت قارچ پوستی آشنا شوید.
قارچها میکروارگانیسمهایی هستند که در گیاهان، حیوانات خانگی و حتی روی وسایل خانه وجود دارند. بسیاری از انواع آنها بهطور طبیعی در بدن ما زندگی میکنند بدون اینکه آسیبی به ما برسانند. زمانی که شرایط برای رشد و تکثیر آنها فراهم میشود، شروع به فعالیت میکنند.
عفونتهای قارچی با توجه به نوع قارچ و محل آسیب، به شکلهای گوناگون روی سطح پوست ظاهر میشوند. برخی از آنها با خارش و سوزش در منطقه بین انگشتان پا شروع میشوند و برخی دیگر میتوانند رنگ پوست را تغییر دهند و باعث زردی یا قهوهای شدن آن شوند.
هر کسی ممکن است دچار عفونتهای قارچی شود. اما اگر به دیابت مبتلا هستید و یا سیستم ایمنی و گردش خون ضعیفی دارید، بیش از سایرین در معرض ابتلا به این نوع عفونتها قرار خواهید داشت.
از رایجترین انواع قارچ پوستی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
پای ورزشکار از شایعترین عفونتهای قارچی است که پوست بین انگشتان پا را درگیر میکند. این بیماری توسط انواع مختلفی از قارچها از جمله درماتوفیتها (dermatophytes) ایجاد میشود. این عفونت معمولا در محیطهایی که افراد با پای برهنه راه میروند، مانند اتاقهای رختکن، استخرهای شنا و دوشهای عمومی دیده میشود. پوشیدن جوراب و کفشهای مرطوب یا عرقی برای دورههای طولانی نیز میتوانند خطر ابتلا به پای ورزشکار را افزایش دهند. این عفونت قارچی بسیار مسری است و میتواند از طریق تماس مستقیم با پوست آلوده یا با تماس با سطوح آلوده گسترش یابد.
این عفونت قارچ پوستی معمولا با نشانههای زیر همراه است:
اگر این عفونت به درستی درمان نشود، شدت مییابد و به پوست و بافت پا آسیب میرساند. این آسیب نیز فعالیتهای ورزشی را محدود میکند. به همین دلیل پیشنهاد میشود با شروع علائم به پروفسور متخصص پوست و مو در تهران مراجعه کنید.
این عفونت توسط قارچی به نام جوک (Jock Itch) ایجاد میشود و بیشتر نواحی گردن، کشاله ران و تناسلی را تحت تاثیر قرار میدهد. این نواحی از بدن دو فاکتور اصلی گرما و رطوبت را دارند و به همین دلیل محیط مناسبی برای رشد و گسترش قارچها را فراهم میکنند.
از مهمترین نشانهها این عفونت قارچی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
عفونت قارچی پوست صورت میتواند به دلیل قارچهای مختلف مانند تینیا (Tinea) یا کاندیدیازیس (Candidiasis) ایجاد شود. تماس مستقیم با پوست آلوده و همچنین استفاده از اشیا آلوده مانند حوله و لوازم آرایش ریسک انتقال این عفونت را افزایش میدهند.
علائم قارچ پوستی صورت نیز میتواند شامل نشانههای عفونت قارچی گردن باشد.
پزشکان متخصص پوست و مو این نوع عفونت قارچی پوست را با نام بیماری ورسیکالر (Versicolor) معرفی میکنند. این بیماری منجر به ایجاد لکههای پوستی دایرهای شکل کوچک و بزرگ در قسمتهای مختلف پوست میشود. اگر جزو افرادی هستید که زیاد عرق میکنید و یا لباسهای تنگ با الیاف مصنوعی میپوشید، در معرض ابتلا به این عفونت قارچ پوستی قرار دارید. این نوع لباسها اجازه تنفس به بدن را نمیدهند و به همین دلیل ریسک بروز این بیماری را افزایش میدهند.
این عفونت قارچی با نشانههای رایج زیر همراه است:
این عفونت پوستی در کودکان بیشتر شایع است. راههای انتقال این عفونت اغلب شامل موارد زیر میشود:
موارد زیر شایعترین نشانههای عفونت قارچی پوست سر هستند:
عوامل زیر مهمترین فاکتورهای بروز عفونتهای قارچی پوست هستند:
درمان قارچ پوستی به نوع، محل عفونت، شدت و وضعیت کلی بیمار بستگی دارد. درمان قارچ پوستی میتواند شامل موارد زیر باشد:
پزشکان متخصص پوست و مو میتوانند در تشخیص و درمان انواع عفونت قارچ پوستی به شما کمک کنند. اگر در این زمینه به مشاوره نیاز دارید و یا به دنبال بهترین پزشک پوست و مو در تهران هستید، میتوانید از خدمات سایت نوبت دهی مطب پزشک درمانکده استفاده کنید. این مجموعه پل ارتباطی بیماران با پزشکان متخصص است.