برای نگهداری آب در بسیاری از صنایع و ساختمانها از تجهیزات مختلفی نظیر منبع انبساط استفاده میشود. منبع انبساط یک نوع مخزن نگهداری آب و منبع آبگرم است که فشار اضافی سیالات گرم را متعادل نگه میدارد. این تجهیزات در سیستم گرمایش موتورخانه استفاده میشوند. گاهی مشکلات بسیار زیادی در منبع انبساط به وجود میآید که هوا گرفتن یکی از مهمترین آنها است. در ادامه به علت هوا گرفتن منبع انبساط میپردازیم.
گاهی منبع انبساط نمیتواند آب کاهش یافته از سیستم گرمایش را به سیستم برگرداند و یا اضافه کند. تحت تاثیر این فرآیند، هوا به راحتی میتواند به داخل تمامی تاسیسات راه یابد. در صورتی که هوا به داخل رادیاتور فن کویل، دیگ موتورخانه، منبع دوجداره، پمپ آب سیرکوله و غیره راه پیدا کرده باشد، باید اقدام به هواگیری منبع دوجداره کرد.
اصلیترین علت هوا گرفتن منبع انبساط میتواند به استفاده منبع انبساط بسته بالشتکی مرتبط باشد. منبع انبساط بسته بالشتکی را به سیستم وارد میکند و باعث هواگیری موتورخانه میشود. منابع بالشتکی را عموماً برای سیستمهای حرارت مرکزی بزرگ استفاده میکنند. در این سیستم آب با هوا به صورت مستقیم در تماس خواهد بود. حال تحت تاثیر این فرایند و حل شدن گازها در آب موتورخانه هواگیری میشود.
گاهی به دلیل خارج شدن آب از سیستم حرارت مرکزی و در نتیجه جایگزین شدن هوا به جای آن نیاز به هوا گرفتن منبع انبساط است. تمامی سیستمهای حرارت مرکزی مجهز به منبع انبساط هستحا. این منابع نیز یک انشعاب آب برای تغذیه سیستم و کسری آب دارند که در مواقع نشتی استفاده میشوند. چنانچه شیر تغذیه ورودی به منبع باز نباشد و یا آب تحت تاثیر نشتی خارج شود، در چنین مواقعی موتورخانه هوا میگیرد. این نشتی نیز از قسمتهای مختلفی نظیر اتصالات نافی، شیر فلکه و غیره رخ میدهد.
مهمترین علت هوا گرفتن منبع انبساط میتواند به واکنشهای شیمیایی بین آب و فلزات بستگی داشته باشد. تحت تاثیر تماس آب با فلزات ممکن است زنگ زدگی یا خوردگی ایجاد شود. تحت تاثیر زنگ زدگی و خوردگی نیز گازهای محلول در آب به وجود میآید. این گازها در صورت انباشته شدن روی یکدیگر باعث هوا گرفتن موتورخانه خواهند شد. حتی در بسیاری از مواقع به کارگیری چند فلز غیر همجنس در این سیستم و تماس آنها با آب، مواد شیمیایی و گازهای خاصی تولید میکند.
قطعاً قبل از تعمیر موتورخانه یا برطرف کردن مشکل هواگیری کاربران به دنبال علت هوا گرفتن منبع انبساط هستند. برای نصب و لوله کشی سیستم موتورخانه توصیه به رعایت اصول ایمنی است. همچنین باید افراد متخصص این فرایند را انجام دهند. چرا که اگر لوله کشی موتورخانه به درستی انجام نشود در قسمت موتورخانه مشکلاتی به وجود میآید. همچنین عدم انتخاب قطعات درست یا پمپهای سیرکولاتور باعث هواگیری موتورخانه میشود. چنانچه در موتورخانه هواگیری به وجود بیاید، در کارکرد پمپ سیرکولاتور نیز اختلال به وجود خواهد آمد.
برای برطرف کردن این مشکل نیز باید هوای سیستم را به صورت اصولی و استاندارد تخلیه کنید. چرا که چگالی هوا در مقایسه با آب پایین است به همین سبب هوا در قسمت بالاتر از آب و سیستم قرار میگیرد. امروزه در بیشتر موتورخانههای حرارت مرکزی از پمپ سیرکولاتور بر روی خط رفت استفاده میکنند. در چنین پمپهایی نیاز نیست تا شما پمپ را در زمان هواگیری خاموش کنید. هواگیری چنین سیستمهایی به راحتی و بدون هیچ دغدغهای انجام میشود.
اکنون که با علت هوا گرفتن منبع انبساط آشنا شدید، بهتر است به هواگیری موتورخانه بپردازید. در بسیاری از مواقع با این حال که سیستم گرمایش روشن است اما شوفاژ گرم نمیکند، نیاز به هواگیری موتورخانه است. حتی گاهی بخشی از شوفاژ گرم و قسمتی از آن سرد می شود که نیاز به هواگیری دارد. معمولاً هواگیری موتورخانه به دو روش دستی و اتوماتیک انجام میشود.
برای هواگیری موتورخانه باید آچار مناسب هواگیری را تهیه کنید. در بخش انتهایی شوفاژ یک شیر خروجی است که برای خروج آب میباشد. برای باز کردن این شیرها نیاز به آچارهای مخصوص هواگیری دارید.
قبل از هر کاری باید سیستم گرمایشی خاموش شود. تا خنک شدن شوفاژ صبر کنید. چرا که اگر شوفاژ روشن باشد هوای بیشتری از این طریق به داخل سیستم راه مییابد.
اکنون یک سطل بزرگ را در قسمت پایین شیر ورودی و خروجی شوفاژ بگذارید. در نتیجه توسط آچار مخصوص هواگیری اقدام به باز کردن شیر هواگیری کنید.
اجازه دهید تا آب داخل شوفاژ از شیر تخلیه تا زمانی که آب خروجی به حالت پایدار برسد، به صورت کامل تخلیه شود. مطمئن باشید که هیچ هوایی در داخل شوفاژ وجود ندارد و از طریق هواگیری تمامی هوای موجود در سیستم را کاملاً تخلیه کردهاید. حال این پروسه باید برای تمامی شوفاژهای ساختمان انجام شود.
بدون شک وارد شدن هوا به داخل قسمتهای مختلف موتورخانه باعث میشود تا فشار سیستم به شدت کاهش پیدا کند. البته در مواقعی که منابع آب کم فشار با کاهش یافته در سیستم را انتقال ندهند، هوا به داخل سیستم راه مییابد. همین مسئله ورود هوا به سیستم باعث اختلال در عملکرد موتورخانه میشود. برای اینکه شما کاربران عزیز از گرفتگی هوا در منابع دوجداره مطمئن باشد، ابتدا باید مسیر لولههای رفت و برگشت را بررسی کنید. چرا که وجود هوا در داخل این لولهها مانع از گرم شدن آب مصرفی ساختمان میشود. تحت تاثیر این فرآیند، موتورخانه و شوفاژ نمیتواند گرمای لازمه ساختمان را به راحتی تامین کند.
در صورتی که با علت هوا گرفتن منبع انبساط نیز آشنا باشید، از چنین مشکلاتی پیشگیری میشود. در نتیجه با انتخاب یک روش مناسب برای هواگیری میتوانید مشکل به وجود آمده را نیز برطرف سازید. برای هواگیری منبع انبساط نیز میتوانید از یک تیم متخصص و کاملاً حرفهای در این زمینه کمک بگیرید. کارشناسان مجموعه مانا جهت ارائه خدمات ویژه در زمینه هواگیری منبع انبساط یا موتورخانه و فروش قطعات موتورخانه پاسخگوی نیاز شما کاربران عزیز هستند.
با علت هوا گرفتن منبع انبساط آشنا شدید. در این صورت شما کاربران عزیز میدانید که چه پارامترها و شرایطی باعث هوا گیری موتورخانه یا منبع انبساط میشود. در نتیجه برای مراقبت از سیستم موتورخانه باید تمامی نکات را مورد توجه قرار دهید. در واقع باید با شناخت دلایل هواگیری منابع انبساط، مانع از ایجاد چنین مشکلاتی میشوید. هم اکنون شرکتهای بسیار زیادی در زمینه توزیع انواع قطعات موتورخانه فعالیت میکنند. محصولات شرکت ماناست با کیفیتتر و مقرون به صرفهتر از دیگر مراکز در کشور است. همچنین این مجموعه در زمینه ارائه خدمات ویژهای نظیر هواگیری منبع انبساط موتورخانه فعالیت میکند. همین حالا میتوانید با کارشناسان این مجموعه جهت بهرهبندی از خدمات و محصولات این مجموعه تماس بگیرید.